Bayliss dokončil testy v Mugellu

vydáno 12. 5. 2010, text Jiří Nykodým, foto Ducati Corse

Troy Bayliss strávil uplynulé dva dny testováním továrního motocyklu Ducati 1198 týmu Xerox na okruhu v Mugellu.

Trojnásobný superbikový šampion Australan Troy Bayliss strávil uplynulé dva dny testováním Ducati 1198 týmu Xerox na italském okruhu v Mugellu. Byla to zároveň první Baylissova jízda na ostrém superbiku od ukončení jeho závodnické kariéry v říjnu 2008 na okruhu v Portimau. Včerejší testování ovlivnil silný déšť, ale i přes tyto obtížné podmínky vyjel na trať a zaznamenal čas 2:05 s. Odpoledne již přestalo pršet, trať byla ale nadále vlhká a kluzká, takže Australan nedostal příležitost zlepšit svůj čas. 

Dnes ráno byla trať ještě vlhká, ale po obědě již začala osychat. Tým společně s Baylissem pracoval na novém softwaru pro systém řazení a výsledky byly velmi pozitivní, takže tento systém nasadí již do víkendových závodů v Kyalami. Zároveň se Troy zaměřil na nastavení motocyklu 1198 a nalezení řešení, které by mohlo pomoci jezdcům v Kyalami. Na konci dne měl Baylisstick odjeto 60 okruhů a časem 1:51,9 s (pro srovnání, Fabrizio na tomto okruhu během posledního testu zajel čas 1:52.6 s) dokázal, že stále ještě nepatří do starého železa. 

Další Baylissův test je naplánován v rámci World Ducati Week v Misanu od 10. do 13. června, tam se Troy potká na trati i se současnými jezdci Nori Hagou a Michelem Fabriziem.
 
„Během testů nebylo počasí zrovna na naší straně, ale i přesto jsme udělali velký kus práce. V současné chvíli si myslím, že začínat jezdit na mokru byla dobrá cesta, jak se do toho znovu dostat. Trať byla dobrá až dnes, měli jsme tak dvě a půl hodiny na suché trati, což bylo dobré. Opravdu jsem si to tu užíval a doufám, že odezva, kterou jsem chlapům dal, jim bude užitečná. Když mi tu pomáhal Ernie a Alessandra, tak jsem se cítil opravdu jako za starých časů. Na začátku jsem měl strach, že jsem to po roce a půl zapomněl, ale bylo to opravdu snadné. Abych byl upřímný, cítil jsem se jako nikdy dříve! “ řekl na závěr Troy Bayliss.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...