Aprilia se chystá do MotoGP

vydáno 10. 6. 2010, text Jiří Nykodým, foto Aprilia racing

Šéf závodního oddělení Aprilie potvrdil, že továrna se připravuje na vstup do královské kubatury MotoGP.

Šéf závodního oddělení italské Aprilie Gigi Dall'Igna přiznává, že továrna z Noale vážně přemýšlí nad vstupem do královské kubatury MotoGP, okamžitě ale dodává, že prioritou je nyní zisk titulu v šampionátu MS superbiků.
 
Klíčovým bodem pro vstup Aprilie do královské kubatury MotoGP bude rok 2012, kdy se otevře startovní pole litrovým motocyklům, které budou moci vycházet i ze sériových strojů. Motocykly od Aprilie jsme mohli ve startovním poli MotoGP vidět naposledy v roce 2004, kdy vyjel jejich experiment nazvaný RS3 Cube. Tento stroj ale nezískával výsledky, jaké si vedení továrny v Noale představovalo, a na konci roku 2004 se továrna rozhodla šampionát opustit. Podle bosse závodního oddělení Aprilie přichází pravý čas na vstup do MotoGP, protože továrna v šampionátu WSBK již nasbírala mnoho zkušeností se čtyřdobými motocykly.
 
„Samozřejmě přemýšlíme nad MotoGP. Je to normální, že oddělení Aprilia Racing nad něčím takovým přemýšlí, ale v současné chvíli je pro nás prioritou získat titul v šampionátu MS superbiků. Do toho nyní dáváme veškeré naše úsilí. Museli jsme se specializovat na čtyřtakty a myslím, že jsme tento boj vyhráli. Nyní již myslíme na MotoGP, hledáme možné cesty k přípravě projektu, ale zatím nemáme žádný pevný plán,“ poodhalil plány Aprilie Dall'Igna.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...