Aoyama chce pravidelně dojíždět v Top 5.

vydáno 15. 2. 2011, text Jiří Nykodým, foto Honda

Japonec Hiroshi Aoyama přestoupil pro letošní sezonu do týmu San Carlo Honda Gresini, kde v prvním předsezónním testu královské kubatury MotoGP dosáhl mnohem lepších výsledků než v loňské nováčkovské sezoně. V konečném pořadí časů prvního testu v Sepangu obsadil Aoyama sedmé místo a pro další test, který se bude konat příští týden, věří v další zlepšení.

„Během zimní přestávky jsem trávil volno doma v Japonsku. Poté jsem se vrátil do Evropy, kde jsem zahájil tvrdý trénink, zaměřil jsem se především na trénink oblasti zraněného obratle. Pracoval jsem systematicky a myslím si, že nyní je moje kondice dobrá,“ řekl na začátek Hiroshi.

Poté pokračoval komentářem k prvnímu letošnímu testu: „První test byl, co se týče mé fyzické kondice, v pořádku. Během tří dnů jsem odjel celkem 190 kol a to je opravdu velká porce. Každý den jsem odjel nejvíce okruhů ze všech, ale bylo dobré sedět po skoro třech měsících znovu na motorce. Tým pracuje skvěle a naše výsledky předčily očekávání. Je to moje druhá sezona v MotoGP a vzhledem k tomu, že jsem vloni kvůli zranění musel vynechat několik závodů, tak se stále učím. V dalším testu chceme vyzkoušet několik nastavení a zlepšit ovladatelnost motocyklu. Zatím jsme měli k dispozici ještě loňský podvozek, ale doufám, že co nejdříve dostanu ten pro sezonu 2011. Letos bych chtěl pravidelně dojíždět v první pětce, doufám, že se mi to podaří.“


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...