Aoyama bude v Silverstone ve výhodě

vydáno 15. 6. 2010, text Jiří Nykodým, foto Interwetten Honda

Hiroshi Aoyama vidí v závodu na nové trati v Silverstone velkou výhodu, protože se trať budou muset učit všichni jezdci.

Tým Interwetten Honda společně s jediným jezdcem Hiroshi Aoyamou vidí ve víkendové Grand Prix Velké Británie velkou příležitost zajet dobrý výsledek, protože se závod poprvé pojede na trati v Silverstone. Tento okruh je pro všechny týmy velkou neznámou a právě díky tomu vidí Aoyama šanci, jak se ukázat a zajet dobrý závod. Do Velké Británie přijíždí Hiroshi na třináctém místě s osmnácti body na kontě, na desátého Bena Spiese ztrácí pouhé dva body, takže má šanci se posunout do první desítky hodnocení šampionátu.
 
„Silverstone mi nabízí velkou příležitost, protože na tomto okruhu zatím nikdo nemá žádné zkušenosti. Do tohoto závodu jsem se na všech tratích musel učit závodit s motocyklem MotoGP, v Silverstone se to budou muset učit všichni. Nikdo nemá z tohoto okruhu žádná data a všichni začínáme od nuly, nejen nové týmy, ale také noví jezdci. V Mugellu jsme odvedli velmi dobrou práci a podařilo se nám motorku dobře nastavit, takže doufáme, že to stejné dokážeme i v Silverstone,“ řekl Hiroshi Aoyama.
 
Týmový šéf Daniel Epp dodává: „Pro Hira je výhoda, že je ten okruh pro všechny nový. Na této trati se nebudou muset učit jen nováčci, ale všichni jezdci. Zde dostává Hiro velkou šanci posunout se ještě o pár míst kupředu. Já samozřejmě doufám, že tuto šanci využije.“


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...