Bautista se připravuje na Portugalsko

vydáno 7. 4. 2011, text Jiří Nykodým, foto Suzuki

I přesto, že byl španělský závodník Alvaro Bautista stále zraněn a nemohl do domácího závodu MotoGP v Jerezu nastoupit, nechyběl v boxech svého týmu a sledoval dění během španělské Grand Prix. Bautista má stále zlomenou stehenní kost, kterou si poranil po pádu při Grand Prix Kataru a poté mu ji lékaři zafixovali železnými šrouby. V závodě na okruhu Jerez de la Frontera jej nahradil americký závodník John Hopkins.

„Doktoři říkají, že můj zdravotní stav se zlepšuje, ale já mám pocit, že vše jde strašně pomalu. Jsem rád, že jsem i přes zranění nechyběl v boxech na Grand Prix v Jerezu, protože to bylo mnohem lepší než sledovat závody doma u televize. To bych byl mnohem nervóznější. Tvrdě pracuji na tom, abych mohl zasáhnout už do následujícího závodu v Estorilu, ale vše jde mnohem pomaleji, než jsem očekával. Mám teď na stehně třiceticentimetrovou jizvu, kvůli které jsem ztratil mnoho času. Po páteční havárii v Kataru jsem ztratil hodně času, kdybych tehdy mohl ihned odletět do Španělska, tak bych nemusel zmeškat ani závod v Jerezu. V boxu na trati jsem se tentokrát cítil osamocený, během pátku a soboty mne všichni navštěvovali, ale jakmile v neděli odstartoval závod, všichni odešli a já se cítil bezradný,“ řekl Alvaro Bautista.

Podle aktuálních informací by Alvaro neměl chybět v následujícím závodu v portugalském Estorilu, který se jede na začátku května.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...