Karel Abraham dokázal opět zrychlit

vydáno 3. 2. 2011, text TZ, foto karelabraham.cz

Nad očekávání dobře skončily třídenní testy MotoGP pro Karla Abrahama z týmu Cardion AB Motoracing. Třetí den testování v malajském Sepangu se opět zlepšil, posunul se na čtrnácté místo a na nejrychlejšího jezdce ztratil méně než dvě vteřiny. Při premiérovém oficiálním testu zajel Karel Abraham na Ducati Desmosedici GP11 nejrychlejší kolo za 2.02,465. „Jsem spokojený. V týmu jsme si pořád posouvali hranice, které chceme překonat, a pořád se nám to dařilo,“ popsal Abraham po skončení testu.

Na nejrychlejšího jezdce celého třídenního testování Marca Simoncelliho ztratil Karel Abraham 1,888 sekundy. Na Nickyho Haydena, nejrychlejšího jezdce na Ducati, ztratil pouhých 1,111 sekundy. Kromě čtyř testovacích jezdců překonal Karel Abraham čas dalšího nováčka v kategorii MotoGP Cala Crutchlowa, který skončil patnáctý, i svého loňského soupeře z kategorie Moto2 - šestnáctého Toniho Elíase. „Je to samozřejmě příjemné, ale mnohem důležitější je, že jsme vyzkoušeli motorku a že jsem se s ní sžil. To byl cíl a to se povedlo,“ řekl Abraham. Za českým jezdcem zůstal i Alvaro Bautista, který měl v průběhu dne zdravotní problémy.

S výsledkem byl spokojený i šéfmechanik týmu Cardion AB Motoracing Marco Grana. „Dnes nám šlo opravdu o dosažení co nejlepšího času. Stále pracujeme i na motocyklu, ukázalo se, že obzvláště na tomto okruhu a za těchto podmínek je to nesmírně důležité,“ prohlásil Grana.

Třídenní testování, během kterého Karel Abraham zrychlil o více než dvě sekundy a celkově absolvoval 128 kol, dnes skončilo. Další se uskuteční od 22. do 24. února rovněž v Malajsii.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...