Abraham odstartuje z třináctého místa

vydáno 16. 7. 2011, text TZ, foto karelabraham.com

Smůla provázela Karla Abrahama na okruhu Sachsenring během třetího měřeného tréninku a kvalifikace, v níž český motocyklový závodník dvakrát upadl a časem 1:23,164 si zajistil třinácté místo. Do závodu tak odstartuje až z páté řady.

„Jsem zklamaný, protože vím, že jsme měli na víc,“ přiznal Abaja.

Potíže jej pronásledovaly už od dopoledne, kdy se potýkal s nedostatečnou přilnavostí předního kola. „Bohužel jsme si stejný problém odnesli i do odpolední kvalifikace. Zkoušeli jsme různá nastavení, ale s tímto problémem se těžko něco dělá. Jediná šance vyzkoušet, jestli nové nastavení pomohlo, je jet úplně stejně na hraně jako předtím a čekat, co se stane,“ popsal Abraham.

V kvalifikaci jej přední kolo motocyklu zradilo hned dvakrát, nejlepší čas 1:23,164 tak český jezdec zajel už ve třetím kole. Druhý pád jej postihl až v samotném závěru kvalifikace. „Oba pády byly zbytečné,“ uznal jednadvacetiletý jezdec. „Je to škoda, protože jsme jimi ztratili hodně času.“

„Na nastavení motocyklu jsme několikrát udělali výrazné úpravy, ale ani ty nepomohly,“ posteskl si Karel Abraham, jenž na nejrychlejšího jezdce Caseyho Stonera sice ztratil 1,483 sekundy, ovšem devítinásobného mistra světa Valentina Rossiho porazil o 0,156 sekundy. Mechaniky nyní čeká práce na opravě obou Abrahamových motocyklů, aby byly připraveny na zítřejší závod.

„Zítra zkusíme udělat několik změn a uvidíme,“ dodal Abraham a naznačil tak své cíle pro zítřejší závod, který od 13.40 vysílají televizní stanice Nova a Nova Sport.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Časopis Motorbike
3. dubna v 16:12
Motorbike 4/2024
Právě v prodeji! Více na  www.motolife.cz/.../motorbike-4-2024-motorbike-460b
Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...